facebook twitter youtube

Digitala blodtrycksmätare

Digitala blodtrycksmätare är det enklaste man kan använda sig av för hemmabruk. Den största tillverkaren idag heter Omron och har ett mycket gott rykte omkring sig.

Det har sålts över 200.000 elektroniska Omron blodtrycksmätare i Sverige, i första hand till sjukvården, och Omron M6 är den mest sålda av alla blodtrycksmätare.

Det är numera vanligt att läkare rekommenderar att man testar sitt blodtryck hemma och med hjälp av en digital blodtrycksmätare.

En digital blodtrycksmätare kan ha manschett för både överarm eller handled.

Digitala blodtrycksmätare är vanligtvis säkra och ger exakta resultat, men ibland kan mätfel uppstå pga att man fäster manschetten för hårt. Det är viktigt att du efter att ha trätt på manschetten kan få in två fingrar vid armvecket och att armen är fortsatt still under hela mätningen. Blodtrycksmätarna från Omron har en inbyggd funktion för att varna om du inte är helt still. Kravet på stillhet gäller även vid handledsmätning. För bästa resultat bör du vila några minuter innan du testar blodtrycket, helst minst 10 minuter.

Omron M6W digital blodtrycksmätare

Till varje blodtrycksmätare medföljer en utförlig svensk bruksanvisning som även pekar på olika anledningar till högt blodtryck. Vi säljer endast Omron blodtrycksmätare med svensk bruksanvisning - för din säkerhets skull.

Jonas Hård af Segerstad